انا انهارده جيبا طريقه عمل الشاورما
المقادير..............
كيلو لحم صحيح 3 ملاعق كبيرة خل
عصير ليمون ملح / فلفل اسود / بهارات / قرفة ( ملعقة صغيرة من كل صنف )
الطريقه ....................
نجيب اللحمه ونغسلها ونحطها فى الفريز 3 _6 ساعات عشان تبقى مجمده قوى عشان نعرف نقطعها
نجيب طاسه ونحطها على النار ونقطع اللحم شرائح صغيره رفيعه ونحطها فى الطاسه ((المقلاه يعنى ))
ونحطها ونحط عليها نص التوابل عليها
وعشان تبقى بنفس طعم بتاع المطاعم نجيب فحمايا ونحط عليها قطعه زبده ونحطها فى الوسط هاتدى نكهه الشواء
نلفها فى ورق قصدير طبعا عشان مش نولع فى الاكل
العجينه .. تكون موجوده في المخابز ..أو ممكن تعمليها بنفسك ..
طبعا نعملها احسن وبطلوا دلع
المقادير_________________
3 كبايات دقيق
1 بيضة
1/2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة سكر
1/4 و 1 كوب ماء للعجن
1/2 ملعقة صغيرة ملح
الطريقه ________________
تخلط المقادير الجافة ثم يضاف البيضة والماء بالتدريج للحصول على عجينة متجانسة ...
تغطى وتترك لترتاح لمدة 15 دقيقة ....
تقسم الى كور صغيرة .... تفرد كل كرة على شكل دائرة خفيفة ونحط عليها حبه دقيق صغننين قوى
نجيب بعد كده صنيه ونحط فيها نص معلقه زيت ونحطها على النار تسخن ونجيب الكره الى فردناها دى ونحطها فى الصنيه عشان الزيت يوصل لجميع اطرافها
ونعمل كده فى كل واحده وبعدين نلفها فى كيس عشان مش تنشف
بعد كده الخلطه ________________________
____________
بقدونس مفروم
بصل شرائح مقلب فى سماق ويكون مطحون كويس عشان مش يخرب لينا الدنيا
طحينه
بعد كده نفرش العجينه نحط حبه بقدونس حبه لحم حبه طحينه
بالهنا والشفا
المقادير..............
كيلو لحم صحيح 3 ملاعق كبيرة خل
عصير ليمون ملح / فلفل اسود / بهارات / قرفة ( ملعقة صغيرة من كل صنف )
الطريقه ....................
نجيب اللحمه ونغسلها ونحطها فى الفريز 3 _6 ساعات عشان تبقى مجمده قوى عشان نعرف نقطعها
نجيب طاسه ونحطها على النار ونقطع اللحم شرائح صغيره رفيعه ونحطها فى الطاسه ((المقلاه يعنى ))
ونحطها ونحط عليها نص التوابل عليها
وعشان تبقى بنفس طعم بتاع المطاعم نجيب فحمايا ونحط عليها قطعه زبده ونحطها فى الوسط هاتدى نكهه الشواء
نلفها فى ورق قصدير طبعا عشان مش نولع فى الاكل
العجينه .. تكون موجوده في المخابز ..أو ممكن تعمليها بنفسك ..
طبعا نعملها احسن وبطلوا دلع
المقادير_________________
3 كبايات دقيق
1 بيضة
1/2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة سكر
1/4 و 1 كوب ماء للعجن
1/2 ملعقة صغيرة ملح
الطريقه ________________
تخلط المقادير الجافة ثم يضاف البيضة والماء بالتدريج للحصول على عجينة متجانسة ...
تغطى وتترك لترتاح لمدة 15 دقيقة ....
تقسم الى كور صغيرة .... تفرد كل كرة على شكل دائرة خفيفة ونحط عليها حبه دقيق صغننين قوى
نجيب بعد كده صنيه ونحط فيها نص معلقه زيت ونحطها على النار تسخن ونجيب الكره الى فردناها دى ونحطها فى الصنيه عشان الزيت يوصل لجميع اطرافها
ونعمل كده فى كل واحده وبعدين نلفها فى كيس عشان مش تنشف
بعد كده الخلطه ________________________
____________
بقدونس مفروم
بصل شرائح مقلب فى سماق ويكون مطحون كويس عشان مش يخرب لينا الدنيا
طحينه
بعد كده نفرش العجينه نحط حبه بقدونس حبه لحم حبه طحينه
بالهنا والشفا
الإثنين 2 أغسطس 2010 - 0:46 من طرف armanya
» سجل دخولك بالصلاة علي النبي صلي الله عليه وسلم
الإثنين 2 أغسطس 2010 - 0:37 من طرف armanya
» اهدائى الى........
الإثنين 2 أغسطس 2010 - 0:32 من طرف armanya
» فزورة المفتش كرومبو على طريقتى أنا
الإثنين 10 أغسطس 2009 - 11:44 من طرف armanya
» ورد لاطيب عضو في المنتدي
الخميس 9 أبريل 2009 - 0:39 من طرف armanya
» دكتور مصطفى محمود
الإثنين 6 أبريل 2009 - 23:29 من طرف mahetab
» شوربة القرع العسلى اللذيذة أوووووووووى
الإثنين 6 أبريل 2009 - 23:28 من طرف mahetab
» سؤال وجواب (فتوى شرعية)
الإثنين 6 أبريل 2009 - 20:50 من طرف mahetab
» كلمتين ع الماشى 2(زجل بقلم أخويا أيمن)
الأحد 5 أبريل 2009 - 21:49 من طرف mahetab
» "حصريا برنامج mmc tools الجديد لإصلاح كروت الميمورى التالف
الإثنين 30 مارس 2009 - 11:37 من طرف A7MD
» عبر عن حالتك بأغنيه
السبت 28 مارس 2009 - 16:05 من طرف CaPtAiN 7oOdA
» يلا الحق بسرعة كيفية الاشتراك في موقع رابيدشير مجانا
الأربعاء 18 مارس 2009 - 19:53 من طرف mjjm
» i am back
الثلاثاء 17 فبراير 2009 - 0:54 من طرف mahetab
» قرد موبينيل قرر عدم الرجوع إلى مصر نهائيآ
الجمعة 13 فبراير 2009 - 17:34 من طرف mahetab
» هم و احنا
الخميس 12 فبراير 2009 - 17:13 من طرف blue sky